tiistai 15. joulukuuta 2015

Canva-suunnitteluohjelma verkossa

Canva on nettiselaimella käytettävä suunnitteluohjelma, jolla voi hyvin helposti toteuttaa erilaisia graafisia materiaaleja, vaikkapa markkinointimateriaaleja ja esitysten ja dokumenttien pohjia.

Personal-versio sovelluksesta on ilmainen, mutta kannattaa huomioida, että Canvan materiaaleissa on runsaasti maksullista sisältöä. Ellei siis halua lisäkuluja, kannattaa olla tarkkana ja pitäytyä niissä materiaaleissa joissa lukee "free" dollarinkuvan sijaan.

Canva vaatii rekisteröitymisen, mutta se on ilmaista. Kun tuotos, vaikkapa juliste, on tehty muokkailemalla valmiista pohjasta halutunlainen, se voidaan tallentaa pdf- tai jpeg-muodossa omalle koneelle. Canvaan voi myös ladata omia kuvia.

Tietenkään mikään työkalu ei tee kenestäkään graafikkoa, oli se sitten miten helppokäyttöinen tahansa. Canva kuitenkin tekee mahdolliseksi näyttävien materiaalien tekemisen, vaikka syystä tai toisesta ei voisi tai haluaisi käyttää jotakin ammattimaista graafiseen suunnitteluun tarkoitettua ohjelmaa.

Canva

1 kommentti:

  1. Thank you! Canva revolutionised my work. I work as a PR & marketing manager in hospitality and I don’t have a big marketing budget, so Canva is

    perfect for me. 1$ for picture is not so much but I can create some nice offers for our clients. Here you have an example of my work:

    http://www.dwor.pl/pl/klienci_biznesowi/spotkania_wigilijne/ and it was only for 2 $ It’s a nice alternative for Shutterstock etc. Fonts are

    beautiful, it is very creative thinking to learn how to mix them. I use it also on my personal blog

    VastaaPoista