maanantai 20. lokakuuta 2014

Dropbox, WeTransfer ja Google Drive - isot tiedostot verkossa

Isojen tiedostojen tallentamiseen verkkoon ja jakamiseen muille on useita erilaisia ilmaisia vaihtoehtoja. Monet käyttävät useitakin näistä sovelluksista, sillä eri palvelut usein sopivat hieman eri tarkoitukseen.
Olen itse käyttänyt Dropboxia lähinnä muistitikun korvikkeena ja kokenut sen hyvin toimivaksi palveluksi. Tiedostot saa synkronoitua useammalle koneelle tai vaikka puhelimelle. Ilmainen tili tarjoaa 2 gigaa tilaa. Lisätilaa voi hankkia kutsumalla uusia käyttäjiä. Yhdestä uudesta käyttäjästä saa 500 megatavua lisätilaa, yläraja on 16 gigatavua.



Dropbox

Jotkut kokevat Dropboxin käytön hankalaksi, varsinkin tiedostojen jakamisessa muille. Palvelusta on myös olemassa maksullinen versio.
Dropboxilla on luonnollisesti useita haastajia, joista eräs varteenotettavimmista tuntuu olevan Box, mutta itselläni ei ole tästä kokemusta.

WeTransfer on hyvin helppokäyttöinen ja käytännöllinen palvelu. Ilmaisella versiolla pystyy jakamaan kerralla 2 gigan edestä tiedostoja. Kun tiedostot on ladannut sovellukseen, saa linkin jonka voi jakaa eteenpäin. Tiedostot säilytetään 7 vuorokautta. Erityisen kätevän WeTransferista tekee se, ettei se vaadi minkäänlaista rekisteröitymistä. Myös WeTransferista on olemassa maksullinen versio. Samantapainen palvelu kuin WeTransfer on esimerkiksi MailBigFile.

Google Drive on ehkä omimmillaan hieman eri käyttötarkoituksessa kuin muut mainitut, mutta on ehdottomasti mainostamisen arvoinen palvelu. Google Drive sopii erityisesti asiakirjojen tallentamiseen ja jakamiseen muille. Tilaa on käytettävissä 15 gigaa. Drive on automaattisesti käytettävissä kaikilla joilla on Google-tili.

WeTransfer

torstai 2. lokakuuta 2014

Codeacademy - opiskele koodiakatemiassa

Monessa työssä saattaa tarvita esimerkiksi HTML-kielen perusteita, vaikka ei varsinaisesti mikään koodivelho olisikaan. Olen itse kokenut Codeacademyn ehdottomasti tutustumisen arvoiseksi verkkopalveluksi. Sivustolla voi opiskella esimerkiksi JavaScriptiä, Pythonia ja HTML- ja CSS-koodia. Opiskelun voi aloittaa asentamatta koneelleen mitään ohjelmistoja, joten periaatteessa kuka tahansa, jolla on tietokone, internet-yhteys ja riittävä englannin kielitaito voi käyttää Codeacademyä. Tällä hetkellä Codeacademyllä onkin jo yli 24 miljoonaa käyttäjää.

Palvelu vaatii rekisteröitymisen, mutta se on ilmaista. Opiskelu tapahtuu tekemällä askel askeleelta tapahtuvia oppitunteja, jotka lähtevät aivan perusteista, joten opiskelun aloittaminen on helppoa vaikka ei olisi ikinä kirjoittanut koodinpätkääkään. Ainakin ne tehtävät, joita itse olen kokeillut etenevät selkeästi ja ovat sopivan lyhyitä. Palvelusta näkee, miten suuren prosenttiosuuden milloinkin on suorittanut jostakin kokonaisuudesta, joten oppiminen tuntuu innostavalta.

Myös käyttäjät voivat luoda ja julkaista uusia oppitunteja muiden käyttäjien tehtäväksi. Codeacademy löytyy osoitteesta http://www.codecademy.com/.


Codeacademy