torstai 2. lokakuuta 2014

Codeacademy - opiskele koodiakatemiassa

Monessa työssä saattaa tarvita esimerkiksi HTML-kielen perusteita, vaikka ei varsinaisesti mikään koodivelho olisikaan. Olen itse kokenut Codeacademyn ehdottomasti tutustumisen arvoiseksi verkkopalveluksi. Sivustolla voi opiskella esimerkiksi JavaScriptiä, Pythonia ja HTML- ja CSS-koodia. Opiskelun voi aloittaa asentamatta koneelleen mitään ohjelmistoja, joten periaatteessa kuka tahansa, jolla on tietokone, internet-yhteys ja riittävä englannin kielitaito voi käyttää Codeacademyä. Tällä hetkellä Codeacademyllä onkin jo yli 24 miljoonaa käyttäjää.

Palvelu vaatii rekisteröitymisen, mutta se on ilmaista. Opiskelu tapahtuu tekemällä askel askeleelta tapahtuvia oppitunteja, jotka lähtevät aivan perusteista, joten opiskelun aloittaminen on helppoa vaikka ei olisi ikinä kirjoittanut koodinpätkääkään. Ainakin ne tehtävät, joita itse olen kokeillut etenevät selkeästi ja ovat sopivan lyhyitä. Palvelusta näkee, miten suuren prosenttiosuuden milloinkin on suorittanut jostakin kokonaisuudesta, joten oppiminen tuntuu innostavalta.

Myös käyttäjät voivat luoda ja julkaista uusia oppitunteja muiden käyttäjien tehtäväksi. Codeacademy löytyy osoitteesta http://www.codecademy.com/.


Codeacademy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti